Nieuwpoort: swingende strandstad!

Nieuwpoort bruist. Enerzijds is het een trendy badstad met een stijlvolle winkelstraat en hippe koffiehuisjes en restaurants. Anderzijds brengt de binnenstad, met haar middeleeuwse architectuur, dan weer rust en sereniteit. Daartussen biedt Europa‚Äôs tweede grootste jachthaven een uniek zicht op ruim tweeduizend plezierboten. Het fiets- en wandelpad langsheen de havengeul is zonder twijfel een van de mooiste tochtjes die je aan onze kust kan maken. Natuur, shopping, cultuur, sport: Nieuwpoort biedt je een zee aan mogelijkheden.

Nieuwpoort Bad

NIEUWPOORT-BAD, bruisend bad

In Nieuwpoort-Bad klopt het toeristische hart van de stad. Je kan er heerlijk flaneren langs de vernieuwde Zeedijk of gezellig shoppen in de winkelstraat. De plaatselijke horecazaken schotelen je de lekkerste (streek)gerechtjes voor, terwijl je voor een goedgeshakete cocktail in de zon in een van de twee beachbars moet zijn. Het staketsel, dat zich uitstrekt tot 490 meter in de zee, is een ab-so-lu-te must visit voor jong en oud!

Tot slot nog een triptip! Neem vanuit Nieuwpoort-Bad de gratis overzetboot naar het natuurgebied De IJzermonding. Je kan de natuurpracht in het reservaat te voet of met de fiets gaan ontdekken. 

Nieuwpoort-stad

NIEUWPOORT-STAD, stijlvolle stad

De historische binnenstad van Nieuwpoort is een parel om te ontdekken. Achter de middeleeuwse gevels gaan vaak zeer eigentijdse handelszaken en sfeervolle restaurantjes schuil. Vlakbij het ruiterstandbeeld van Albert I kan je het hypermoderne oorlogsmuseum Westfront bezoeken. Zijn ligging vlakbij de sluizen is tegelijk historisch en symbolisch. Even verderop kan je de nieuwpoortse jachthaven bezoeken, de op een na grootste van Europa. Machtig mooi!

WESTKUST, alles op fietsafstand

Wil je er een dagje op uittrekken met de fiets? Groot gelijk! De Westkust biedt een schat aan bezienswaardigheden en dat allemaal op fietsafstand.
In het nabijgelegen Veurne kan je aangenaam verpozen met een streekbiertje op de historische Grote Markt. 
Het nationaal visserijmuseum Navigo in Oostduinkerke biedt je een unieke blik op de zee, haar vissers, haar gevaren maar ook haar onderwaterwereld. Terwijl je daar bent moet je beslist eens de paardenvissers opzoeken! De golfers onder ons kunnen dan weer hun sportieve hart ophalen in de Golf Ter Hille. Zeker een bezoekje waard!
In De Panne zullen de woelwatertjes het zeker naar hun zin hebben: Plopsaland en Plopsaqua staan garant voor een dagje vol pret en plezier. Check onze arrangementen voor een voordeeltarief.

Voorstel op maat Helpdesk

Heeft u nog vragen?

Neem contact op met ons en wij helpen je graag verder.